Kontaktirajte nas ->

Digitalizacija - nujno zlo za preživetje na trgu?

Avatar objavil BlaM v Tehnologija 01.06.2020

Zadnja leta govorimo o tako imenovani digitalni transformaciji, ki je z napredkom tehnologije spremenila marsikateri delovni proces. Digitalna tehnologija se je integrirala v vsa področja poslovnega procesa in spremenila način, kako podjetja delujejo in rešujejo zahteve strank.

Digitalna preobrazba je neizogibna, vsa podjetja se soočajo z izzivi, kako svoje izdelke in storitve prenesti v digitalno okolje ter temu prilagoditi poslovne modele. Za lažje uvajanje digitalnih procesov v vsakodnevno poslovanje sta Slovenski podjetniški sklad in DIH Slovenije ponovno odprla možnosti sofinanciranja preko vavčerjev za digitalni marketing. Več o sofinanciranju si lahko preberete tukaj: blam.si/blog/vavcer-za-digitalni-marketing

Promocijski vavčer

Potrošniki so vedno bolj zahtevni in s svojimi navadami zahtevajo digitalno prisotnost podjetij

Potrošniki so vedno bolj informirani in vešči digitalnih procesov. Od podjetij pričakujejo personalizirane storitve, dobro uporabniško izkušnjo in neprekinjeno razpoložljivost. Podatki ene večjih raziskav spletnega nakupovanja v Sloveniji (Shopper’s Mind) so pokazali, da devet od desetih kupcev pravi, da jim je pri nakupnem odločanju pomembno, kakšno nakupno izkušnjo jim omogoča trgovec. Več kot polovici je pomembno, da v spletni trgovini dobijo dobro uporabniško izkušnjo in več kot polovica jih pred opravljenih nakupom poišče informacije preko mobilnih naprav. Skoraj petina jih tam nakup tudi zaključi.

digitalizacija

Kaj storiti, da lahko podjetje čim hitreje in uspešno uvede digitalizacijo v svoje procese poslovanja?

Svetujemo, da se najprej naredi interna analiza podjetja, ki pokaže pomanjkljivosti, težave in nevarnosti pri digitalni preobrazbi. Pri tem lahko pomagajo svetovalci za digitalizacijo podjetij, ki podjetju dolgoročno veliko prednosti in privarčevanih sredstev. Če so začetni temelji postavljeni pravilno, bodo podjetju kasneje omogočali lažjo nadgradnjo in širitev poslovanja.

Najpogostejše napake, s katerimi se srečujejo podjetja na začetku digitalne poti

Mnogokrat podjetja posežejo po digitalnih rešitvah, ki skupaj z že obstoječimi sistemi ne delujejo dobro, zaposlenim pa s tem večkrat povzročijo težave pri delu ali upočasnjujejo delovne procese. Zelo pomembno je, da pri uvajanju digitalnih rešitev v poslovni proces, podjetje poslovanje izboljša in optimizira. Kar pomeni, da je najbolje, da je digitalna preobrazba podjetja fleksibilna do te mere, da raste skupaj s povečanim poslovanjem, saj bo le na ta način prinesla želene rezultate, dobro uporabniško izkušnjo in boljše delovne procese.

Digitalizacijo postavlja na prvo mesto kar devet od desetih podjetij

Digitalizacijo na prvo mesto postavlja vse več podjetij, težava se pojavi pri stroških in posledično tudi uspešnosti digitalne preobrazbe, predvsem pri manjših podjetjih. Stroški digitalne preobrazbe manjših do srednje velikih podjetij se ne razlikujejo veliko od stroškov digitalizacije velikih podjetij. Zato manjša podjetja pogosto zaostajajo na trgu in izgubljajo konkurenčnost. Sedaj lahko s pomočjo vavčerjev za digitalni marketing tudi manjša podjetja izkoristijo in digitalizirajo poslovanje z manjšimi stroški. Prijava v sistem vavčerjev je zelo preprosta, pri tem vam bomo z veseljem pomagali in skupaj z vami našli digitalne rešitve po meri vašega podjetja. Več informacij in možnostih prijave si preberite: blam.si/blog/vavcer-za-digitalni-marketing